Zonnecombiboilers

> Producten > Thermische zonnesystemen > Zonnecombiboilers >

GRATIS WARM WATER EN MINDER VERWARMINGSKOSTEN

We mogen veronderstellen dat een gezin het hele jaar door een relatief constante behoefte heeft aan sanitair warm water. Voor woningverwarming is dat anders: in de winter, het moment dat de warmtebehoefte het grootst is, levert de zon het minst. Toch kan de zon ook een bijdrage leveren aan de verwarming via een zonnecombiboiler.

 

De zonnecombiboiler is speciaal ontwikkeld voor een combinatie van de sanitair warm waterproductie en de verwarming, waarbij bovenop de besparing op het sanitair tot 25% wordt bespaard op de verwarming. Om een maximale besparing te behalen, is het noodzakelijk dat U over een "laag temperatuur"-verwarmingssysteem beschikt, d.w.z. radiatoren op lage temperatuur of nog beter een vloerverwarmingssysteem!

Ook hier kunnen beide types collectoren (vlakke plaat - vacuüm) gebruikt worden. De collectoroppervlakte wordt echter aanzienlijk uitgebreid tot minstens 8 à 15 m². De warmte van de collectoren wordt opgeslagen in een buffervat van 500 tot 1.000 liter. Zodra er warmtebehoefte is, kan de vereiste energie uit het vat worden getapt.
Terug